RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørnflaten, Thomas (SCANPIX)

2,4 mill. ekstra til sexkamp

Sist oppdatert:
Politiet får 2,4 millioner kroner ekstra for å følge opp forbudet mot sexkjøp, mot å levere konkrete planer.

Oslo (NTB): - Øremerkede midler er ganske uvanlig nå til dags. Det er et tydelig signal om at politikerne forventer ekstra innsats, sier fungerende direktør Erling Børstad i politifagavdelingen i Politidirektoratet (POD) til Bergens Tidende.

Justisdepartementet har bedt POD følge med på at politiet lager «strategier og tiltak» for å følge opp sexkjøpsforbudet. Som en stimulans til å få i gang planarbeidet, har POD nylig fordelt 2,4 millioner øremerkede kroner til fem av politidistriktene:

Oslo politidistrikt får mest med 1,1 millioner kroner. Deretter følger Hordaland politidistrikt som får en halv million kroner. Rogaland får 400.000 kroner, Sør-Trøndelag 250.000 kroner og Agder 150.000 kroner.

POD varsler at de nå vil følge nøye med på hva politidistriktene får til.

- Om innsatsen er vellykket eller ikke, må nødvendigvis måles opp mot hvor mange sexkunder som er bøtelagt og reduksjonen i den totale aktiviteten på sexmarkedet, sier Børstad.

BT har de siste dagene fortalt at sexhandelen så å si er tilbake til gammelt nivå på gata i Bergen fire måneder etter at forbudet mot sexkjøp ble innført, mens gateprostitusjonen i Oslo er redusert med 90 prosent.

POD-direktøren har følgende kommentar til forskjellene:

- Det vil alltid være forskjell på kriminalitetsbildet i Oslo og de andre norske byene. Prostitusjonsproblemet i Bergen er marginalt sammenlignet med Oslo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere