RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

24 tonn kylling ødelagt

(RB/Rune Bernhus)
Sist oppdatert:
Må destrueres etter tailervelt på E6.

24 tonn Prior-kylling ble ødelagt etter tailervelten, skriver Romerikes Blad. Det er uklart hvor store verdier det er snakk om.

Vogntoget som veltet på E6 natt til torsdag, var på vei til Nortura Hærland i Østfold. Doningen var lastet med 24 tonn kylling av merket Prior.

- Most sammen med paller

- Det var kjøttråvare i traileren. Det vil si slaktet kylling, som skulle til Hærland for foredling til ulike Prior-produkter, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura, selskapet som eier Prior.

Ifølge kommunikasjonsdirektøren vil kyllingen bli destruert.

- Kyllingkjøttet ble most sammen med paller og kasser inne i traileren da vogntoget veltet. I tillegg har dørene stått åpne i lang tid. Vi er nødt til å tenke mathygiene, så derfor destruerer vi alt, sier Sundqvist.

Kunne blitt dyreôr

Ifølge Nortura-direktøren ville man normalt forsøkt å lage dyrefôr av kyllingen.

- Nå har vi imidlertid prioritert å få ryddet raskt opp, framfor å sortere ut kylling. Vi må prøve å minimere kaoset, sier hun.

Sundqvist priser seg lykkelig over at ulykken ikke skjedde på et annet tidspunkt.

- Dette har allerede skapt store trafikale problemer. Men konsekvensene ville blitt enda verre hvis dette hadde skjedd midt i rushtrafikken, sier hun.

- I tillegg kom jo traileren over i feil kjørefelt, noe som kunne fått enda større konsekvenser hvis det hadde skjedd på et tidspunkt med mer trafikk.

Trafikkaos

Ringvirkningene ble store, etter at politiet måtte stenge E6 i nordgående retning ved Djupedalstoppen.

Torsdag morgen var E6 fortsatt stengt. All trafikk måtte derfor kjøre innom Lillestrøm. Først klokka 07.36 ble det ene feltet i nordgående retning åpnet. Det har imidlertid ikke løst køproblemene.

- Mange som kommer nordover på E6 kjører fortsatt gjennom Lillestrøm. Det skaper store trafikkproblemer, spesielt ved rundkjøringen der riksvei 159 møter riksvei 22, sier operasjonsleder Arild Ruud i Romerike politidistrikt.

Trailervelten skjedde ved 02-tida natt til torsdag, og flere pendlere reagerer på at politiet ikke har klart å rydde opp før morgenrushet startet.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere