RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håvard Solerød (procycling.no)

240 kilometer i brudd

Sist oppdatert:
Øystein Stake Laenge ble belønnet med grønn trøye.

Plussbank Cervélo er inne i sin debutsesong i sykkelsirkuset, og 2010-utgaven av Ringerike Grand Prix ble i så måte også lagets første smakeprøve på Norges største sykkelritt.

Og det ble en flott debut.

Niklas Åkvik (21) kjørte lenge bra, og det samme gjaldt Øystein Stake Laengen (20). Øystein er tvillingbror av Joker-Bianchi sin Vegard Stake Laengen, som ikke var aktuell for Joker sitt lag grunnet sykdom.

Ved ferdigkjørt ritt var det Stake Laengen som kunne smile bredest blant tidligere proffsyklist Bjørnar Vestøls menn. Etter to dager i brudd kunne nemlig tjueåringen ikle seg den grønne poengtrøya i rittet.

Les også: - En fremtidig proff

Grunnlaget la han med 140 kilometer i brudd på den tredje etappen, mens han var av gårde i 100 kilometer på den femte, og avsluttende, etappen. At laget skulle stå igjen med den grønne trøya var riktig nok ikke planlagt i forkant av rittet.

- Det kom litt underveis. Vi hadde ikke planlagt å jobbe for den grønne trøya før rittet, så vi tok det litt som det kom, kunne en glad Askergutt fortelle procycling.no etter endt ritt.

Les også: Folkefesten i Riperbakken

Ved starten av den siste etappen var det svenske Niklas Gustavsson som satt i den grønne poengtrøya. Han stod med åtte poeng, mens Stake Laengen hadde sju. I Ringerike GP var det kun innlagte spurter som ga poeng, og det var fire poeng til vinneren av hver innlagte spurt, to til andremann og ett til tredjemann. Vi lar det norske talentet beskrive hva som skjedde i den avgjørende spurten:

- Jeg kom meg med i dagens brudd. Svensken jobbet ikke i bruddet, men jeg valgte å gå med rundt. Jeg åpnet spurten tidlig, men han klarte ikke komme forbi meg.

Dermed endte nordmannen på elleve poeng, og svensken på ti.

Plussbank Cervélo tok da hjem sin aller første trøye i et sykkelritt. Og at fargen på den var grønn passer bra. En av lagets eiere er nemlig Thor Hushovd, som har vunnet den grønne trøya i Tour de France to ganger.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere