RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

240 mill. i årslønn

Sist oppdatert:
Her er kanskje et innspill i lønnsdebatten knyttet til topplederne. Sjekk den her
Raymond, som leder et av verdens største oljeselskap ExxonMobil dro inn ikke mindre enn 38 millioner dollar, eller drøye 240 millioner kroner i lønn og bonus i 2004. Kanskje et innspill i lønnsdebatten knyttet til norske toppleder?

Lønnstoppen skjer etter et år med rekordsterke oljepriser som førte til at selskapet la frem et av de største overskuddene i det amerikanske næringslivets historie, på over 25 milliarder dollar.

Exxon-sjefen Raymons basislønn steg svakt til 3,6 millioner dollar mens bonusene ble på 3,9 millioner dollar. Det er hans aksjeprogram som utgjorde brorparten av en den enorme lønnspakken. Raymond ble tildelt aksjer til en samlet verdi på over 28 millioner dollar, mot 17,9 millioner dollar året før.

Konsernsjefen fikk i tillegg langsiktige incentiv utbetaligner på 2,2 millioner dollar og diverse andre utbetalinger til alt fra klubbmedlemskaper til finansielle planlegging til en samlet verdi på omkring 400.000 dollar

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere