RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2400 kan miste betalt lunsj

Foto: Espen Ødegård (Ringerikes Blad)
Spisepause betalt av Ringerike kommune kan bli historie.

Ringerike kommune snur hver stein for å spare penger, skriver Ringerikes blad.

Det er ordfører Kjell B. Hansen som nå vil vurdere om de kommunalt ansatte på rådhuset og ellers i kommunen skal få beholde sine betalte matpauser.

Til avisen understreker ordføreren at han ikke har konkludert i saken, men at han ønsker en vurdering. I dag har om lag 2400 ansatte i kommunen betalt for en halvtimes matpause.

- Vi snur hver stein for å få orden på økonomien i kommunen. Da er dette noe vi må vurdere. Først og fremst vil jeg ha en oversikt over hvor mange denne ordningen gjelder for, hva avtaleverket sier og hva den koster kommunen. Hvor mange årsverk dette eventuelt skal tilsvare vet jeg ikke, men vi er nødt til å vurdere dette i tider hvor vi skal redusere med 160 årsverk, sier ordføreren til avisen.

Om dette vil føre til at de ansatte får en halv time mindre betalt hver dag eller om de må jobbe en halv time lengre er fortsatt uklart. Det samme gjelder for antallet årsverk kommunen sparer på dette.

Ordføreren håper at fagforeningene er villig til å ta saken på alvor, men han venter allikevel reaksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere