RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2.400 plasser ledige til flyktninger i landets kommuner

Fortsatt står 2.400 plasser til flyktninger ledige rundt om i landet. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet ber kommunene om å fylle plassene innen jul.

– Vi må få tatt i bruk alle vedtatte plasser i år. Mottakene bør tømmes så fort som mulig. Plassene som står ledige skal flyktninger som venter på asylmottakene ha, sier assisterende direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), Bjørn Holden, til VG.

Ifølge tall fra IMDI er det region øst som i minst grad utnytter plassen, mens region sør har tatt i bruk 85 prosent av plassene. Mer enn 3.000 mennesker med innvilget asyl venter på å få en av de 2.400 ledige plassene.

– Kommunene må bruke det store engasjementet rundt flyktningene som er ute i kommunene. Folk vil gjerne bistå med boliger, og flyktningene som venter har også en egen drive for å finne seg bolig, sier Holden videre.

Over 350 asylsøkere har i år kommet over grensa fra Russland, og tallet øker, melder NRK. Styret ved Tverlandet mottak i Bodø oppretter derfor et nytt hastemottak i Neiden i Sør-Varanger i Finnmark. Torsdag opprettet UDI haste-transittmottaket Fjellhallen i Kirkenes.

– Mottaket på Neiden hotell skal fungere som en mellomstasjon og avlastning før flyktningene blir sendt videre til ordinære mottak, sier mottaksleder Are Skancke Andreassen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere