25-åring dømt til seks års fengsel for grov vold

Fredrikstad (NTB): En 25 år gammel mann er i Fredrikstad tingrett dømt til seks års fengsel for grov vold mot sin samboer.

Ved siden av fengselsstraffen er mannen også dømt til å betale kvinnen 250.000 kroner i oppreisning, skriver Fredriksstad Blad.

Volden mannen er dømt for fant sted i fjor sommer. Ifølge dommen slo mannen kvinnen med et støvsugerrør over en periode på flere timer. Han truet også med å drepe henne.

Kvinnen forklarte i retten at 25-åringen begynte å være voldelig mot henne allerede kort tid etter at de flyttet sammen, og at dette særlig skyldtes sjalusi.

25-åringen hevdet i retten at kvinnen hadde et alkoholproblem, og at hun blir svært uregjerlig når hun drikker. Dette var ikke noe tingretten la vekt på. I dommen heter det at «Tiltaltes handlinger er imidlertid en overreaksjon så til de grader at hennes atferd, selv om den sikkert kan ha vært oppfattet som provoserende av tiltalte, blir uten betydning for straffeutmålingen.»

Retten peker på at kvinnen er påført store smerter over lang tid og at hun fortsatt er ute av stand til å være i arbeid, ett år og tre måneder etter at mishandlingen tok slutt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.