Gå til sidens hovedinnhold

25 drept i angrep mot palestinsk leir i Syria

Beirut (NTB-Reuters-AFP): Minst 25 mennesker er drept i et syrisk luftangrep mot en moské som huset palestinske flyktninger i Damaskus, ifølge aktivister.

- Krigsfly gjennomførte et luftangrep mot et område i nærheten av Al-Bassel-sykehuset i Yarmouk-leiren, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) søndag.

Ifølge eksilgruppen er dette det første luftangrepet mot den palestinske flyktningleiren, som ligger sør i hovedstaden Damaskus.

Mange mennesker ble drept da minst en rakett traff moskeen, hvor flyktninger hadde søkt tilflukt fra volden som herjer i de omkringliggende forstedene. Minst åtte av de drepte var sivile, ifølge SOHR.

Det er lokale, syriske opposisjonsaktivister som sier at minst 25 mennesker ble drept i angrepet. En video lagt ut på YouTube viste lik og kroppsdeler i trappene på det som ser ut til å være moskeen.

Yarmouk er del av en bue av bydeler som ligger fra øst til sørvest rundt Damaskus. Regimet har i flere uker forsøkt å presse opprørsstyrkene tilbake fra denne inngangsporten til president Bashar al-Assads maktsentrum. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar