RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2,5 mill til Grieg-jubileum

Sist oppdatert:
Bystyret bevilget mandag 2,5 millioner kroner til markeringen av Edvard Griegs 100-årsjubileum i 2007.

I 2007 er det 100 år siden Edvard Grieg døde. I den forbindelse planlegger Bergen kommune, sammen med flere andre, en storstilt markering.

Feirer for 12 mill
Budsjettet for markeringen er på 12 millioner kroner. Av dette er det meningen Bergen kommune skal stå for 2,5 millioner kroner, Staten skal bidra med 5 millioner, fyllkeskommunen med 1 million og andre offentlige bidragsytere med 1,5 millioner kroner. I tillegg regner man med 2 millioner kroner i sponsorinntekter.

Vedtok planen
Bystyret i Bergen sa mandag ja til planene, og bevilget sin andel av budsjettet til gjennomføringsorganisasjonen « Grieg 07 AS». Bergen kommune skal eie organisasjonen fullt og helt, og bystyret øremerker 100.000 kroner av bevilgningen til aksjekapital i selskapet.

Tre tema
Etter planen skal det ansettes en prosjektleder i selskapet i begynnelsen av 2006. Vedkommende skal, sammen med administrasjonen ved Troldhaugen og et styre på ni personer, planlegge en markering som skal forankres i tre tema - «Humanisten Grieg», « Samplperen Grieg» og «Den nasjonale Grieg».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere