*Nettavisen* Nyheter.

25 seksere av 25 mulige for Martine

Foto: Terje Antonsen (Fredriksstads Blad)

Martine Fjeld Sørensens (19) vitnemål fra videregående er i praksis uslåelig.

I går hentet Begby-jenta vitnemålet på Glemmen videregående skole. Der var både rektor og flere av lærerne på plass for å hylle årets superelev ved skolen, skriver Fredriksstads Blad.

Og det virket som om skolepersonalet faktisk var stoltere over vitnemålet enn Martine selv.

Eller kanskje bare skjulte hun det bedre?

- Klart jeg både er stolt og glad over å få gode karakterer. Jeg ville ikke være ærlig ellers, sier Martine.

Mestringsfølelse
Men mye av stoltheten og gleden kommer mer av jeg har lyktes med å nå noen mål. Jeg har tilegnet meg kunnskaper jeg kan bruke siden i livet. Vitnemålet er et bevis for det, men verdien er jo kunnskapene.

Det som driver henne i skolearbeidet er gleden over å få til ting.

- Det å lære noe, skjønne noe og så bruke det, gir en følelse av mestring. Når jeg får til det, så vil jeg gjerne gjenta det. Det gjelder både i skole, i jobb og fritiden. Det handler ikke om seksere, men følelsen av å være fornøyd, forklarer hun.

På Glemmen videregående har Martine gått to år på «Helse- og oppvekstfag» før hun siste skoleår avsluttet med «påbygging for generell studiekompetanse.»

Alle kan ikke få 25 seksere, men Martine mener mange enkelt kan gjøre det bedre.

Les også: Treningsfrelste Martine Fjeld Sørensen feiret 19-årsdagen med å ta «lappen». Hjemme ventet en Alfa Romeo – og et kompetansebevis fullt av seksere.

Jevnt hard arbeid
- Mange kan gjøre det mye bedre på skolen, men gidder rett og slett ikke. Det er dumt. For uansett hvilke planer man har senere er kunnskap nyttig å ha med seg.

- Også er det ikke til å komme bort fra at lærerne betyr mye, både som kunnskapsformidlere, men like mye som motivatorer. Lærere som engasjerer seg i elevene betyr enormt.

- Glemmen har mange veldig bra lærere. To av mine favoritter er Kirsti Weel Sannrud og Anders Fløtra, sier Martine, og må ha de to med på bildet.

Medisinstudier?
Hun har målet videre klart.

- Neste år skal jeg ta matte, fysikk og kjemi ved Bjørknes privatskole. Jeg legger ikke skjul på at målet etter hvert har blitt medisinstudier, og da er København ønskestudiestedet.

Og til andre som vil kopiere hennes 25 seksere?

- Det gjelder å jobbe. Læring er gøy og gir mestringsfølelse. Men man må stå på. Har man matteprøve mandag er det dumt å være dritings lørdag, avslutter Martine Fjeld Sørensen.

Les flere saker i Fredriksstads Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.