*Nettavisen* Nyheter.

25 slipper å betale bot etter polititabbe

Foto: Asbjørn Risbakken (Oppland Arbeiderblad)

Forskjellen på kode 302 og 306 kan være stor, i hvert fall når de brukes feil av politiet når de utsteder gebyrer.

Forvekslingen sørget nemlig for en tidlig julegave for rundt 25 bilførere som hadde kjørt ulovlig gjennom Strandgata i Gjøvik den siste tida. De fikk nemlig slettet gebyret på hele 4200 kroner, på grunn av det politiet kaller en formalfeil. Dermed kan statskassa se langt etter til sammen 105.000 kroner, skriver Oppland Arbeiderblad.

Storkontroll
Gjennomkjøring forbudt-skiltet, som er satt opp i forbindelse med gravearbeider ved Jernbaneparkeparken og Skysstasjonen, har vært gjenstand for stor irritasjon. Både blant bilister som ikke har lov til å kjøre der, og yrkessjåførene som har lov til å kjøre der. Omkjøringen for personbiler er kronglete, mens buss- og taxisjåførene som har lov til å passere har trange og vanskelige forhold allerede.

Fredag 25. oktober og lørdag 26. oktober gjennomførte politiet en massiv kontroll på stedet, som førte til at til sammen 33 bilister ble bøtelagt. Enn så lenge...

Feil kode
- Rundt 25 av foreleggene ble merket med feil kode av de som foretok kontrollen. Det oppdaget jeg da jeg gikk i gjennom dem, sier politiadvokat Tom Gjestvang til OA.

For ordens skyld: kode 306, som er skiltene som har stått der hele tiden, betyr «Forbudt for motorvogn». 302 er koden for skiltet «Innkjøring forbudt», som altså feilaktig er benyttet i 25 tilfeller.

Beklager
- Hva tenker du om at slikt kan skje?

- Det er selvfølgelig ikke noe som skal hende, og det er bare å beklage. Men feil skjer fra tid til annen og her ble den forholdsvis raskt oppdaget, sier Gjestvang.

Les flere saker i Oppland Arbeiderblad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.