RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

25 vil levere skip til Middelhavs-aksjon

HJELP: Flyktninger reddes av italiensk kystvakt i det båten deres holder på å gå under. Norge skal sende to skip til Middelhavetfor å bistå i EU-samarbeidet - fristen for anbud gikk ut mandag. Akivfoto 2011.
HJELP: Flyktninger reddes av italiensk kystvakt i det båten deres holder på å gå under. Norge skal sende to skip til Middelhavetfor å bistå i EU-samarbeidet - fristen for anbud gikk ut mandag. Akivfoto 2011. Foto: Francesco Malavolta (Scanpix)
Sist oppdatert:
Fristen for anbud gikk ut mandag.

Forsvarets logistikkoperasjon (FLO) har fått inn om lag 25 anbud på skip som skal settes inn for å redde flyktninger i Middelhavet.

Fristen gikk ut mandag, og FLO skal nå gå gjennom anbudene.

– Torsdag vil vi legge fram en anbefaling for Justisdepartementet, opplyser informasjonsdirektør Marianne Øiahals til NTB.

LES mer: EU tok over ansvaret – nå har dødstallet steget med 860 prosent
OG:  Regjeringen framskynder bidrag til Middelhavet

Deretter skal FLO i samarbeid med Justis- og beredskapsdepartementet og Utenriksdepartementet velge det tilbudet som passer best.

– Dette arbeidet skal gå så raskt som mulig. Skipet må ha de riktige egenskapene for å kunne ivareta oppgavene innen grensekontroll og støtte i søk- og redningsoperasjoner, sier kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet.

LES også: Chris og Regina bruker 3,5 millioner kroner hver måned på å redde båtflyktninger
OG her: Betaler menneskesmuglerne 10.000 kroner - eller med sine egne organer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere