Gå til sidens hovedinnhold

250 venter fortsatt

Det er i overkant av 250 barn som står på venteliste og ønsker barnehageplass til 1. mars.

Søndre Nordstrand: De planlagte nye plassene blir derimot ikke klare til mars. Torill Nordstrøm spesialkonsulent for barnehager i bydelen sier det alltid er lange ventelister på denne tiden og at det nærmest er umulig å få plass midt i året.

Plasser på vei

Til hovedopptaket til høsten er det planlagt at 139 nye plasser skal åpne. Nordstrøm forteller at det muligens åpner en privat barnehage på Bjørndal også. Detaljene rundt denne barnehagen er derimot usikkert ennå.

Det er usikkert hvor mange plasser denne vil ha, men det blir en liten barnehage for småbarn opp til tre år, sier Nordstrøm.
Til høsten er det Lerdal barnehage som skal få 21 plasser for store barn og 14 plasser for små barn. Steinbråten naturbarnehage får 24 plasser for store og tolv plasser for små barn når den er ferdig utbygget. I tillegg er en privat barnehage på Mortensrud med totalt 68 plasser også på vei.
Av barna på venteliste er 143 under tre år mens 112 er over tre år. Nordstrøm forteller at det på høsten blir ledige plasser ettersom barn begynner på skolen.

Nytt søkesystem

Bydelen har etter omleggingen av opptakssystemet merket en økning av søknader. Nå får man tildelt barnehageplass etter ansiennitetsprinsippet og foreldre søker derfor tidlig med ønske om plass et stykke fram i tid.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren