*Nettavisen* Nyheter.

2500 prøvde å ringe TV-figur

Britiske fans er oppgitt etter at TV-figuren Doctor Who ikke svarte da de ringte på lørdag.

07.07.08 10:48

(SIDE2:) Lørdag fulgte nesten ti millioner briter sesongavslutningen av BBC-serien «Doctor Who». Episoden skapte harme blant mange av fansen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Spennende avslutning
I episoden ble telefonnummeret til Doctor Whos tidsmaskin vist flere ganger. Tidsmaskinen er formet som en politi-telefonkiosk. Mer enn 2500 fans skal ha prøvd å ringe TV-helten.

Doctor Who har egenskapen at han kan skapes på nytt når han dør, noe som forandrer utseendet hans totalt. Derfor kan produsentene skifte ut skuespillere når det passer. I den siste episoden ble det antydet at hovedrolleinnehaver David Tennant muligens forlater serien. Derfor prøvde mange å ringe karakteren.

- Irriterende automatisk beskjed
- De viste nummeret mange ganger, som om de ba om at vi skulle ringe det, skriver en oppgitt fan på BBCs nettsider, ifølge Daily Mail.

Flere andre fans ble også irriterte.

- Grrr - jeg ringte doktorens telefonnummer, men det var ikke annet enn en irriterende automatisk beskjed, skriver en annen.

Uekte nummer
Telefonnummeret som ble vist er et telefonnummer laget spesielt for bruk i TV-serier. Det finnes en rekke slike uekte numre som blir brukt av film- og TV-bransjen. Dette gjøres for å unngå at virkelige personer ringes opp av ville fans.

«Doctor Who» handler om en tidsreisende doktor. Hittil har ti personer spilt hovedrollen i serien. Serien startet i 1963, og etter en pause på 1980- og 1990-tallet, er den igjen under innspilling. Fjerde sesong ble avsluttet i helgen.

Tennant har ikke skrevet under på at han vil fortsette i rollen neste år. Britiske bookmakere tror at David Morrissey, Robert Carlyle eller James McAvoy kan være aktuelle for å ta over rollen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.