Av meldingene om mulige bivirkninger, er 1.822 behandlet, og 1.566 er klassifisert som lite alvorlige, opplyser Legemiddelverket.

Meldingene gir ikke grunnlag for å endre gjeldende anbefalinger om bruk av koronavaksiner i Norge.

De aller fleste meldingene dreier seg om vanlige og forventede bivirkninger, som smerter på stikkstedet, hodepine, generell uvelhetsfølelse med feber, tretthet, kvalme og smerter i kroppen. Dette er bivirkninger som ligger til grunn for godkjenningene. De kommer gjerne første eller andre dag etter vaksinering og varer omtrent i to-tre døgn

Verket opplyser at de som er vaksinert med AstraZeneca-vaksinene, opplever flere bivirkninger etter første dose enn andre dose, mens de som er vaksinert med Comirnaty eller Moderna-vaksinen, opplever flere bivirkninger etter andre dose enn etter første.

Les også: Global advarsel: - Døren står på gløtt for enda mer dødelige varianter

Legemiddelverket har etablert en ekspertgruppe som skal gå gjennom dødsfall hos skrøpelige eldre etter koronavaksinering for å få en uavhengig vurdering av i hvilken grad dødsfallene kan ha sammenheng med vaksineringen, sier overlege Sigurd Hortemo.

Så langt er nærmere 380.000 nordmenn vaksinert med første dose, mens drøye 200.000 har fått også andre, ifølge FHIs tall.

Les også: Oslo setter ny koronarekord: - Høye testtall gjør at vi fanger opp mer smitte

For to uker siden var tallet 2215 innmeldte bivirkninger, der 208 ble regnet som alvorlige.

– Mange meldinger om disse kjente bivirkningene kan tyde på at flere ikke var forberedt på hvor kraftige disse reaksjonene kunne være. Bivirkningene kan være ubehagelige, og det er ikke uvanlig at man føler seg så syk at det er nødvendig å være hjemme et par dager fra jobb, sa Hortemo da.