RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

26-åring risikerer millionkrav

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Politiet mener pizzasteking forårsaket brannen i Skuteviken.

Den italienske studenten (26) risikerer millionerstatning og fengselsstraff etter å ha sovnet fra pizzasteking. Nå er han tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt storbrannen i Skuteviksbodene, skriver Bergensavisen.

Verdier for mellom 25 og 30 millioner kroner gikk tapt da to sjøboder brant ned til grunnen og to andre fikk omfattende skader 7. september i 2008.

Statsadvokaten i Hordaland har tiltalt 26-åringen for uaktsom brannstiftelse som har en strafferamme på inntil tre års fengsel.

- Saken vil nå sendes til Bergen tingrett for beramming, bekrefter politiinspektør Rune Malt ved Hordaland politidistrikt overfor BA.

Sommerjobb
Italieneren bodde i Skuteviksbod 13 mens han hadde sommerjobb på Torget. Etter en tur på byen puttet han en frossenpizza i stekeovnen.

Påtalemyndigheten tror en stekeplate med en frityrgryte oppå ble skrudd på, og har anklaget mannen for uaktsomt å ha forårsaket brannen.

- Denne saken er og har vært en stor belastning for min klient, men han er meget fast bestemt på at han ikke har gjort noe galt og nekter straffskyld, sier forsvareren, advokat Nils Kristian Nordhus til BA.

Se video av brannen her

Italieneren skal også ha bodd i sjøboden året før mens han jobbet som sesongarbeider på Torget. To ganger tidligere skal han ha sovnet mens han stekte pizza. Begge gangene ble det bare litt røykutvikling og svidd pizza som resultat.

I tiltalebeslutningen har statsadvokaten tatt forbehold om å nedlegge påstand om erstatning, men noe eksakt beløp er foreløpig ikke fastlagt.

Tidligere er det anslått at skadene ville beløpe seg opp til 30 millioner kroner. TrygVesta forsikret flere av bodene, og selskapet vil også vurdere regresskrav.

- Generelt kan jeg si at regresskrav alltid vil bli vurdert. I slike vurderinger ses det blant annet hen til hvorvidt det er reelt å få inn penger, sier pressetalsmann Roald Stigum Olsen i TrygVesta til BA.

Les mer om saken i dagens Bergensavisen. Du finner elektronisk utgave av den her.

Her kan du se en video fra brannen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere