RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot rød heroin

(Foto: Shutterstock)
Sist oppdatert:
Forgiftet narkotika på det norske markedet.

I løpet av den siste måneden har flere av brukerne på sprøyterommet i Oslo opplyst at de har blitt syke etter heroininjeksjoner.

Blodrødt
Rusmiddeletaten frykter at forgiftet heroin, og muligens også amfetamin, er i omløp.

Det skal angivelig finnes to ulike typer heroin som er blandet ut med pulver man knapt kan ane et rosa skjær av, men som antar en sterkere rødfarge ved oppkok.

Brukerne sier at stoffet lukter og smaker som heroin, men at løsningen får så sterk rødfarge at det ser ut som blod når det trekkes opp i sprøytepumpa.

Kraftige symptomer
Symptomene ligner på kraftige allergiske reaksjoner. Mange blir kvalme, skjelver og føler seg utmattet. Noen får pustebesvær, og mange blir rødflammete over hele kroppen. En av brukerne fikk en kraftig anafylaktisk reaksjon som måtte behandles med adrenalin.

To ganger har personalet ved sprøyterommet i Storgata i Oslo blitt nødt til å ringe etter ambulanse.

Gateheroin er alltid tilsatt andre stoffer. Politibeslag av dette narkotikumet i 2008 inneholdt fra 21 til 39 prosent heroin. Tilsettingsstoffene kan være både skadelige og giftige.

Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) går også ut og advarer mot det mulig forgiftede stoffet.

– Det er grunn til å frykte at dette kan ta liv. Det kan finnes hvor som helst i Norge for alt hva vi vet, sier leder Arild Knutsen i FHN.

– Som russisk rulett
Partiene med heroin som finnes i Oslo er ofte deler av større partier ment for flere steder i Norge. Bt.no har snakket med en ung mann fra narkotikamiljøet i Bergen. Han har selv prøvd det røde heroinet i vestlandsbyen.

– Det er som russisk rulett. Der to av tre kuler er farlige, sier han til avisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere