RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Typisk Lundteigen!

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Per Olaf Lundteigen (Sp) angriper regjeringens viktigste sak, mener Høyre.

Senterpartiet går til valg på å fjerne formueskatten på «arbeidende kapital» - men kun for selvstendig næringsdrivende, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Les også: Vil øke toppskatten

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen innrømmer at han har klekket ut tanken «i fjøset»:

Holder AS utenfor
- Økt toppskatt på høye inntekter og økt utbytteskatt vil være veien å gå. På den annen side må vi redusere formueskatten for selvstendig næringsdrivende. Vi er opptatt av fjerne skatten på driftsmidler som traktorer, lastebiler og bygninger. I Senterpartiet har vi nå konkludert med at aksjer ikke skal regnes som arbeidende kapital, forklarte Lundteigen ANB i helgen.

Det får Høyres finanspolitiske talsmann og nestleder, Jan Tore Sanner, til å se rødt:

- Må hete Per Olaf Lundteigen...
- Lundteigen foreslår at selvstendig næringsdrivende - men ikke aksjeselskap - skal slippe formuesskatt. Det betyr at et hotell drevet av én famile, slipper - mens nabohotellet drevet av fire familiemedlemmer, organisert i et AS, fortsatt må betale formuesskatt.

- Man må hete Per Olaf Lundteigen for å forstå logikken i dette, sier Sanner, lettere oppgitt, til Nettavisen.

- Uredelig
Lundteigen vil skjerpe inntektskatten for de rike, for å kunne gi lavere formueskatt til lastebilsjåfører og bønder.

Sanner mener Lundteigen opptrer «uredelig»:

- Jeg mener Lundteigen opptrer uredelig. Nå må han snart begynne å ta ansvar for den politikk regjeringen han er en del av, fører. Med rødgrønt styre har de personer med høyest inntekt, fått lavere skatt - mens de med vanlig og lav lønn, ikke har fått noe som helst. Derfor blir det uredelig når Lundteigen gir inntrykk av at det skal føres en helt annen skattepolitkk.

Angreper sine egne
Ifølge Sanner, angriper Lundteigen sine egne:

- Kristin og Jens har gjort det til en av regjeringens kampsaker å øke formuesskatten. Det rammer lastebileierne, treskjærerne og småbedriftseierne – og ikke minst arbeidsplassene i distrikts- Norge, mener Høyre.

Lundteigen varsler overfor ANB tøff dragkamp om denne saken hvis de rødgrønne partiene vinner valget og det blir nye regjeringsforhandlinger om en Soria Moria II-erklæring, vel vitende om at Stoltenberg ikke vil røre toppsatten og Halvorsen er mot å fjerne formuesskatten på arbeidende kapital.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere