RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen fikk pakistansk pris

Foto: Holm,Morten (SCANPIX)
Under feiringen av Pakistans nasjonaldag mottok Carl I. Hagen Brobyggerprisen.

Carl I. Hagen var gjest da norske pakistanere feiret nasjonaldagen 14. august.

– Jeg er glad og beæret for å bli tildelt en pris. Jeg har bidratt til å sette i gang en debatt om integreringsspørsmål og jeg har vært med på å tvinge de andre politiske partiene til å tenke gjennom hvilke utfordringer en betydelig innvandring til Norge av mennesker fra andre kulturer og religioner, medfører for Norge, sier Hagen til NTB.

- Ikke enig i alt
Det er den norske 14. august-komiteen, og leder Aamir J. Sheikh, som har bestemt at Carl I. Hagen fortjener Brobyggerprisen.

- Det er viktig at man ikke isolerer seg, men deltar aktivt på felles arenaer og utveksler sine tanker og holdninger gjennom dialog. Selv om vi ikke har vært enige i alle utspillene til Carl I. Hagen, syns vi at han fortjener en utmerkelse for sitt sterke engasjement i integreringspolitikken, har Sheikh tidligere sagt til VG Nett.

Høyre-politiker Sheikhs syn er ikke delt av alle i det pakistanske miljøet.

- Et slag i tryne
- Vi må huske på at Hagen er den mannen som bare har hatt ett mål i livet: Spre hat mot muslimer og ikke-vestlige innvandrere. Han har gjort dette hele livet, og har stått i spissen for å fremme dette hatet, sier Ap-politiker Tariq Shahbaz ifølge The Asians/VG Nett.

Han mente at dette var et slag i tryne for det pakistanske miljøet, og at alle muslimer og pakistanere burde boikotte arrangementet i Gamle Logen i Oslo fredag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere