27-åring dømt for Landås-drapet

Bergen (NTB): En 27 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til elleve års fengsel for forsettlig drap på Paal-André Hamre på Landås i Bergen.

21.12.11 16:55

27-åringen må dessuten betale 200.000 kroner i erstatning til hver av de etterlatte, skriver Bergensavisen.

Det var 26. april i år at Hamre ble knivstukket i magen i en leilighet på Landås. Hamre etterlot seg en mindreårig datter.

27-åringen erkjente straffskyld da rettssaken startet. Han fikk derfor fratrekk på ett års fengsel da dommen falt onsdag. Han var påvirket av amfetamin, kokain og GHB dagen da drapet skjedde. Ifølge eksperter var påvirkningsgraden tilsvarende 2-3 i alkoholpromille.

Ifølge dommen kom 27-åringen til Hamres leilighet sammen med to venninner 26. april. De mente at Hamre hadde stjålet 27-åringens lommebok og noen andre gjenstander. Bergens Tidende skriver at retten har funnet det bevist at Hamre forlot leiligheten via et vindu. På fortauet utenfor oppsto det et basketak. Der skal Hamre ha tatt tak rundt 27-åringens hals.

En av kvinnene skal så ha sparket Hamre en eller to ganger i ansiktet. Slåssingen fortsatte bak huset. Der sto de to mennene og holdt i hverandre ved en husvegg. 27-åringen stakk ifølge dommen deretter en kniv i Hamres bryst. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.