Gå til sidens hovedinnhold

27-åring i Sandnes er siktet for drap på sin egen far

Drap:

27-åringen som er siktet for drapet er avdødes sønn. Siktede er finsk statsborger og er født i Finland.

Mannen som ble drept i Sandnes, natt til lille julaften, er en 55 år gammel finsk statsborger, som opprinnelig er født i Marokko. Nå bekrefter politiet at drapsofferet var gjerningspersonens far.

Sør-Vest politidistrikt oppga først at siktede var 21 år, men kom senere med en korrigering. Den siktede er 27 år gammel.

Les også: Mann i Sandnes drept av vold mot hodet

Siktede har erkjent at det var han som drepte en mann i 50-årene i hans leilighet på Austrått i Sandnes, natt til lille julaften.

Ikke tatt stilling til straffeskyld

Mannen har etter det politiet kjenner til, bodd delvis i Marokko og i Norge de siste årene. De pårørende er nå varslet etter bistand fra Kripos og Interpol, ifølge en pressemelding fra Sør-Vest politidistrikt.

– Pårørende er varslet av Interpols kontor i Rabat i Marokko i går kveld, sier Jonas Fabritius Christoffersen, kommunikasjonsrådgiver i Kripos, ifølge NTB.

Politiet ønsker ikke å gå inn på detaljer fra avhøret, og skriver at det er for tidlig å si noe mer om motiv eller foranledning til drapet. 27-åringen erkjenner å ha drept sin far, men avventer å ta stilling til straffskyld.

- Åstedet er siktedes leilighet. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 55-åringen ble drept med stump vold mot hodet.

- Politiet har kontroll på det de mener er drapsvåpenet, uten at vi ønsker å si noe om hva dette er, skriver Sør-Vest politidistrikt i pressemeldingen.

Sikret bilder

Politiet har sikret bilder fra siktedes publisering i nettforum, der han omtaler drapet. Hans aktivitet på internett er under etterforskning.

- Vi vet at han har snakket med andre, på nettet, om drapet og disse samtalene blir undersøkt. Hvor vidt det i så henseende kan være snakk om medvirkning til drap er for tidlig å si noe om, skriver politiet videre i pressemeldingen.

Politiet har på nåværende tidspunkt ingen flere nye opplysninger omkring drapet eller de involverte.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her