RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TILTALT: En 27 år gammel mann er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne inne på denne Burger King-restauranten i Karl Johans gate i Oslo. Foto: Google Streetview
TILTALT: En 27 år gammel mann er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne inne på denne Burger King-restauranten i Karl Johans gate i Oslo. Foto: Google Streetview

27-åring tiltalt for voldtekt på Burger King

Sist oppdatert:
Skal ha voldtatt kvinne inne på dametoalettet.

Statsadvokatene i Oslo har tatt ut tiltale mot en 27 år gammel Oslo-mann som skal ha voldtatt en kvinne på Burger King-restauranten i Karl Johan i september i år.

Han må i mai møte i Oslo tingrett tiltalt for brudd straffelovens paragraf 192, som går på for ved vold eller ved truende adferd å ha skaffet seg seksuell omgang.

- Natt til søndag 27. september 2015 ca. kl. 00.00, på spisestedet Burger King i Karl Johans gate i Oslo, tok han seg inn på dametoalettet, holdt XX (kvinnen) fast og/eller rev i klærne hennes, og begikk overgrep mot henne. Alt mens XX forsøkte å rive seg løs og/eller slå ham bort, slik blir episoden beskrevet i tiltalen.

- Sier han hadde blackout

Nettavisen har ikke lykkes i å få en kommentar fra mannens forsvarer, men advokaten har tidligere sagt at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Han har ikke erkjent straffskyld, men han ønsker at politiet skal finne ut hva som har skjedd, sa forsvarer Johnny Veum i september.

Han forklarer at hans klient skal ha hatt blackout på grunn av for mye alkoholinntak og kun husker bruddstykker av hva som skjedde den aktuelle kvelden.

– Da han våknet dagen etter husket han enkelte spredte ting. Dette gjorde at da han hørte om voldtekten på nyhetene, så valgte han å oppsøke politiet, har Veum uttalt.

Meldte seg selv

Etter at den angivelige voldtekten ble meldt til politiet skal mannen ha forstått at det var ham politiet var ute etter. Han meldte da seg selv for politiet.

– Han har forklart at han har vært med på hendelsen. Han er tilknyttet hendelsen på toalettet og var på stedet til riktig tid, opplyste leder ved avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, Kari-Janne Lid til NTB i september.

Ifølge Lid kom den fornærmede kvinnen i 30-årene til Burger King med en annen person. Da kvinnen ikke kom tilbake fra toalettet etter en tid, ba den bekjente om å få nøkkel til toalettet, siden døren var låst. Vekteren meldte da også ifra til politiet.

Kvinnen har fortalt politiet at gjerningsmannen var ukjent for henne, og kunne kun gi en vag beskrivelse av ham.

– Videoopptakene er et godt hjelpemiddel i denne saken. Bildene vi har fra åstedet viser en person som er veldig lik den siktede av utseende, har Lid tidligere uttalt.

Mannen var på Burger King for å spise

Den tiltalte mannen var en gjest som spiste på restauranten før han skal ha fulgt etter kvinnen inn på toalettet.

Kriminaltekniske undersøkelser på toalettet der voldtekten skal ha funnet sted, ble gjort av politifolkene som var på stedet natt til søndag.

Tiltalte er tidligere siktet for lignende forhold tidligere, ifølge politiet. Men tidligere anmeldelser er henlagt, bekreftet Lid overfor NRK i september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere