RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Thinkstock

27 av 29 strøk på denne alkoholtesten

Sist oppdatert:
Har du kunnskap nok til å kunne stå bak en bar? Test deg selv her!

Siden i mai har 27 av 29 soldater i Bardu strøket til kunnskapstesten om alkoholloven. Også i Målselv er styrkeprosenten dramatisk høy .

Lovise Stavem i Bardu kommune har vært med og avholdt disse kunnskapstestene som siden i mai er omgjort til elektroniske besvarelser.

Ta alkoholtesten nederst i saken.

Mest lest i Nettavisen nå:

Må ha 24 av 30
- Jeg har kun vært med på den praktiske gjennomføringen av disse kunnskapsprøvene. De skjer ved at soldatene går inn på ei bestemt webside ved hjelp av brukernavn og passord, og må der besvare 24 av 30 spørsmål riktig for å bestå testen. Til nå er det bare 2 av 29 som har gjennomført prøven som har bestått, sier Stavem til Nordlys.

Vernepliktige soldater har prøvd å ta kunnskapsprøven i forbindelse med et bar- og serveringskurs de har gjennomgått. Bestått prøve vil i mange jobber være et pluss, fordi bedrifter kan gjøre bruk deres beståtte prøve i forbindelse med skjenkebevillinger.

Stort mannefall
- Tidligere var det jo et unntak dersom d e ikke besto. Nå er det jo snudd helt på hodet, sier Lovise Stavem. Den siste kunnskapstesten 31. oktober endte med at 16 av 17 soldater strøk til denne kunnskapsprøven.

- Jeg synes jo synd på soldatene, og det er jo nesten slik at det er bortkastet å avholde disse prøvene der nesten ingen får bestått.

I Målselv er det Terje Steen som administrerer disse kunnskapsprøvene for soldater som ønsker å prøve å få en bestått prøve. Han anslår strykeprosenten i Målselv til rundt 80.

- I mai i år gikk man over til elektronisk besvaring av prøven. Det vi ser er at den er blitt mer omfattende, med flere spørsmål. Før måtte det svares riktig på 16 av 21 spørsmål, mens man nå må ha 24 riktige svar. Jeg ser at spørsmålsstillingen er mer avansert enn tidligere. Steen sier at han har planer om å ta opp denne situasjonen med produsenten av kunnskapsprøvene.

PS: Nettavisens kveldsvakter strøk med glans på testen, og er ikke imponerte over egen innsats. Se om dere klarer bedre enn 13.

Les flere saker fra Nordlys.

Test deg selv her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere