*Nettavisen* Nyheter.

2.700 evakuert sentralt i Praha

Praha (NTB-DPA-Reuters): Flommen i Sentral-Europa fortsetter i flere land, og i Tsjekkias hovedstad Praha venter man på at flomtoppen. Rundt 2.700 mennesker er evakuert fra flomtruede områder.

03.06.13 13:12

Fem personer er omkommet i flommen i Tsjekkia. To er omkommet i Tyskland og en i Østerrike. I tillegg er flere mennesker savnet.

Det er uavbrutt regn i flere dager som har fått bekker og elver til å svulme opp og gå over sine bredder. Den tsjekkiske elven Moldau renner gjennom den sentrale delen av Praha, og den historiske delen av byen er truet. Utenfor Praha ble rundt 200 mennesker evakuert søndag og mandag morgen.

T-banen i sentrum av byen er stengt, og trafikken ellers er sterkt begrenset. Vannet fra Moldau har alt oversvømmet noen områder. I flommen i 2002 mistet 17 personer livet i Tsjekkia.

I de sørlige og østlige delene av Tyskland omtaler redningsmannskaper situasjonen som kritisk og dramatisk. I Passau, nær grensen til Østerrike, mener myndighetene at vannstanden vil nå det historiske høydepunktet fra 1954. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag