RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortingsrepresentant er nettfenomen

Foto: Frp (Frp)
Sist oppdatert:
Mette Hanekamhaug (22) blir stortingsrepresentant, men er nå populær på grunn av et intervju.

Mette Hanekamhaug (22) blir blodfersk stortingsrepresentant, men blir nå utsatt for på mye omtale på nettsamfunnet Twitter.

Et intervju hun gjorde med Adressa har blitt skannet inn og lagt ut på nettsamfunnet.

Hundrevis av twitrere har delt bildet med sine tusenvis av venner og skrevet meldinger om politikeren.

Flere profilerte twitrerne som har spredt intervjuet, blant annet politikere fra både Arbeiderpartiet, Venstre, Senterpartiet og Rødt.

Kulturintervju
I intervjuet som er dratt fram sier Hanekamhaug blant annet følgende på et spørsmål om Moldejazzen, som er en knutepunktfestival. Hvorfor er dette dårlig politikk? er spørsmålet fra avisen. Svaret er som følger:

- Her er jeg usikker. Jeg mener vel at store festivaler er i stand til å skaffe inntekter selv. Min drøm er for eksempel å besøke countryfestivalen på Vinstra.

Se Twitterbildet her

- Fullt av grove feil
- Intervjuet var fullt av grove feil og jeg er feilsitert, sier Hanekamhaug til Nettavisen.

- Dette med kultur var noe jeg aldri har ment og noe jeg aldri heller har sagt, sier 22-åringen.

Den ferske stortingsrepresentanten sier hun ikke liker oppmerksomheten intervjuet har fått.

- Sannheten om intervjuet er at jeg ble spurt om jeg hadde hatt en stor kulturell opplevelse. Jeg sa da at jeg ikke kom på noe i farten, og sa jeg kunne svare på det senere i intervjuet. Da vi senere kom inn på flere bøker jeg hadde lest, var det journalisten som sa han at dette kunne sees på som en kulturell opplevelse. Intervjuet har blitt fullstendig feiltolket, sier hun.

- Trist
Den ferske representanten tar nettmobbingen med ro, men føler likevel behov for å kommentere oppstyret saken han fått.

- Det at man kan sitte anonymt på nett og slenge ut påstander er trist. Det er også trist at man skal bli dømt opp og ned før man i det hele tatt er kommet i gang med jobben man er satt til å gjøre – slik at man kan få vist hva man faktisk kan.

- Men satt i perspektiv var dette en lokalavis, og når størstedelen av kritikken går på noe jeg ikke har sagt i det hele tatt, så er saken litt død, sier hun.

- Hva ser du mest fram til nå som du skal på Stortinget?

- Akkurat nå ser jeg mest fram til å begynne med hverdagen som politiker, å komme i gang med det daglige arbeidet og se hvilken komité jeg kommer i. Det er mye spenning fremover.

Hun sier valgdagen ble en spennende berg-og-dalbanetur, og at hun nå ser fram til å slappe av et par dager etter en tøff valgkamp.

- Jeg er veldig ydmyk
Den 22 år gamle Molde-kvinnen blir den yngste representanten på Stortinget. Hun er valgt inn som tredjekandidat fra Møre og Romsdal.

- Du blir yngst på Stortinget. Hvilke tanker gjør du deg om det?

- Jeg gleder meg, og tenker at det blir utfordring. Det er også viktig å tenke på at selv om jeg er yngst i alder, så er vi alle representanter for et parti. Det er sakene som er viktigst, ikke alderen på en representant. Når det er sagt, så skal Stortinget representere landets befolkning, og da er det viktig med et aldersspenn.

- Men jeg vil også presisere at jeg er veldig ydmyk med tanke på jobben. Det er mange som har sittet på Stortinget lenge, og som har masse erfaring og kompetanse. Jeg ser fram til å lære av de mer erfarne, men jeg føler også at jeg har veldig mange ting jeg kan bidra med, sier Hanekamhaug til Nettavisen.

Kommentar til saken:
Opprinnelig i saken ble twitteromtalen av Hanekamhaugs intervju kalt nettmobbing fra flere. Dette er en unøyaktighet. Enkelte har nok beveget seg i nærheten av mobbing, men de fleste har kun lenket til intervjuet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere