RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Følg elgjakta live

(Nettavisen)
Sist oppdatert:
Vinner elgen eller jegerne? Følg jakta direkte her.

Skal du ut i skogen i den nærmeste framtid så bør du være klar til å dukke. Rundt 50.000 jegere er nå på vei ut i skogen med gevær og godt mot. Nesten 200.000 nordmenn har betalt jegeravgiften, og nesten hver tiende mann jakter. Nå er hver fjerde jeger ute i skogen for å skyte på elgen.

I fjor ble det felt 35.600 elger, og vår redaktør Gunnar Stavrum vil direkte gjennom Twitter oppdatere våre lesere på hvordan det går med sin jakt denne helgen. Så får man se om han er en av dem som bidrar med mellom fem og åtte millioner elgkjøtt i norske frysere.

Stavrum befinner seg for øyeblikket i Krødsherrad kommune.

Les også: Alt du må vite om jakt på storvilt

Vi fulgte også Stavrum på elgjakt i fjor. Den gangen vant eglen.

Kan koste flesk
- Her er det store prisvariasjoner. En plass i et eksklusivt jaktlag kan koste mange tusen kroner, men for enkelte er det bare å ta med seg rifla og ta turen ut i familiens jaktterreng, sier viltkonsulent i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) Webjørn Svendsen til Nettavisen.

Han mener pengene ikke betyr så mye for dem som nå begynner å sitre etter å dra på post ute i naturen. Et møte med skogens konge kan ikke måles i penger, mener han.

I år regner NJFF med at nærmere 60.000 skal på elgjakt. Jaktsesongen begynner gjerne 25. september eller 5. oktober, men har allerede begynt i flere kommuner på Vestlandet og i Finnmark.

- Av disse er det mange som holder lange tradisjoner ved like og elgjakta består av veldig mange faste jaktlag, forklarer Svendsen.

Følg med i Twitter-feltet til venstre for å få med det det som skjer.

Bruk kommentarfeltet under til å dele din jakthistorie, eller bruk Twitter-koden #elgjakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere