RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

4. visepresident Akhtar Chaudhry

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
SV-politikeren er den første med minoritetsbakgrunn i Stortingets presidentskap.

Onsdag ble Akhtar Chaudhry valgt av SVs stortingsgruppe til å prepresentere partiet i Stortingets presidentskap. Han blir i denne stortingsperioden 4. visepresident på Stortinget.

48-åringen blir dermed den første stortingsrepresentanten med minoritetsbakgrunn i Stortingets presidentskap.

Stolt og ydmyk
- Jeg setter stor pris på tilliten som SVs stortingsgruppe viser meg, og går til oppgaven med stolthet og ydmykhet. I Presidentskapet ligger både politisk ansvar og den formelle ledelsen av Stortinget. Min rolle blir å profilere SVs politikk på en best mulig måte og samtidig representere både Stortinget og landet utad med verdighet, sier Akhtar Chaudhry i en pressemelding.

Akhtar Chaudhry representerer Oslo i Stortinget og var i forrige Stortingsperiode nestleder i justiskomiteen.

Han mener en viktig oppgave vil være å finne en riktig balanse mellom Stortinget som lovgivende og Regjeringen som utøvende organ hvor Stortinget er en selvsagt oppdragsgiver.

- Dette er ekstra viktig når landet har en flertallsregjering, påpeker Chaudhry.

Etter Kongen
Presidentskapet består av Stortingets president og fem visepresidenter. Presidentskapet ledes av stortingspresidenten, som innehar det høyeste offentlige verv i Norge etter Kongen. Presidentskapet er ansvarlig for planlegging og tilrettelegging av Stortingets arbeid, og har ansvar for at konstitusjonelle regler om forholdet mellom regjering og nasjonalforsamling etterleves.

- Vi er stolte av at Akhtar Chaudhry blir vår tillitsvalgte i Stortingets presidentskap. Han vil være en flott representant for SV og for Norge. Morgendagen blir historisk, fordi dette er første gang en representant med minoritetsbakgrunn blir medlem av Stortingets presidentskap, sier Inga Marte Thorkildsen, fungerende parlamentarisk leder for SVs stortingsgruppe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere