Gå til sidens hovedinnhold

275 døde av lava og aske

Dødstallene etter vulkanutbruddet stiger.

Indonesias mest aktive vulkan Mount Merapi har hatt flere utbrudd de siste ukene.

Nye tall viser at 275 mennesker har omkommet som en direkte følge av utbruddet, melder nyhetsbyrået AP.

Døde av skadene
Økningen på antall omkomne skyldes at flere mennesker har de siste dagene dødd av skadene de ble påført i forbindelse med utbruddet, opplyser Det nasjonale kriseberedskapsbyrået.

Mount Merapi hadde sitt første utbrudd på lenge i slutten av forrige måned etter å ha vært i dvale i flere år.

De fleste døde som følge av brannskader og luftveisproblemer. I tillegg ble mange skadd under panikken som brøt ut i forbindelse med vulkanutbruddet.

Flere katastrofer
Indonesia har også hatt hendene fulle med etterdønningene av en annen katastrofe, tsunamien, som rammet Mentawai-øyene og krevde mer enn 400 menneskeliv og sendte tusenvis på flukt samme uke som det første vulkanutbruddet.

Vulkanen på Merapi er Indonesias mest aktive vulkan og har jevnlig hatt utbrudd siden 1548.

«Ring of Fire»
Indonesia, som ligger på en forkastning kjent som Stillehavets «Ring of Fire», er utsatt for jordskjelv og vulkanutbrudd.

Merapi - Gunung Merapi (ildfjellet) på indonesisk, ligger midt på øya Java, like ved byen Yogyakarta. De historiske tempelanleggene Borobudur og Prambanan ligger i nærheten. Vulkanfjellet ligger 2911 meter over havet. Tusener av mennesker bor i skråningene langs vulkanen; noen landsbyer er så høyt oppe på vulkanen som 1.700 meter.

Kommentarer til denne saken