RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes verste influensasesong

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)
Sist oppdatert:
...og i morgen får vi vite hvor farlig vaksinen er.

Svineinfluensaen har forårsaket den verste influensasesongen i USA siden målingene startet i 1997. Til nå har 1265 personer dødd av H1N1-viruset, og 145 av disse er barn.

17000 innleggelser
I perioden august-oktober har hele 17838 mennesker blitt innlagt på grunn av sykdommen. Tallene baserer seg på målinger fra 29 av 50 delstater, og det reelle antallet en trolig mye høyere. Dette kunne amerikanske helsemyndighetene melde torsdag.

I september og oktober har influensaaktiviteten til sammen vært like høy som i en hel vanlig influensasesong, som i USA vanligvis varer fra oktober til april.

I Norge har influensaaktiviteten skutt i været de siste ukene, og massevaksineringen har startet flere steder.

Bivirkninger
Nå har også bivirkningene etter svineinfluensaen steget betraktelig. Frem til forrige uke hadde Folkehelseinstituttet kun mottatt 25 meldinger om bivirkninger av vaksinen, den siste uken er det mottatt 100.

Fredag vil Legemiddelverket legge fram analysene av alle meldingene.

- Det at antallet meldinger øker nå det tror vi avspeiler dels at vaksineringen har kommet godt i gang, og dels at legene nå er kommet i gang med å melde, sa overlege Sigurd Hortemo i Legemiddelverket til Nettavisen onsdag.

Les mer:Melder om bivirkninger etter vaksinen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere