*Nettavisen* Nyheter.

276 konkurser i Hordaland

Hordaland hadde i fjor 276 konkurser. Det er er liten nedgang sammenlignet med 2004.

Det ble registrert konkursnedgang i alle landets fylker i fjor. Tallene er 767 færre konkurser i 2005 enn i 2004, noe som tilsvarer en nedgang på 18 prosent. Men sammenligner en tallene fra Hordaland med tallene fra resten av Norge, er de ikke like sterke.

I Hordaland ble det registrert en nedgang på 5,8 prosent, mens Rogaland kan skilte med en nedgang på 31 prosent. Også Oslo (18,1 prosent) figurerer langt framfor Hordaland i statistikken til Brønnøysundregistrene.

Flest private AS
2 016 av selskapene som har gått konkurs i 2005 er private aksjeselskaper. Dette tilsvarer 57,6 av alle konkursene. 25 prosent av konkursene er personlige konkurser med enkeltpersonforetak, mens 14 prosent er personlig konkurs uten enkeltpersonforetak.

Økning i tvangsavviklinger
I samme periode har det vært en nedgang i antall tvangsavviklinger på 34,9 prosent på landsbasis. Men i Hordaland har faktisk tallet på tvangsavviklinger økt med 4,6 prosent.

– Konkurstallene har fortsatt nedgangen fra i fjor, og vi er nå nede på det vi anser som et normalnivå etter en kraftig økning både i 2002 og 2003. Den økonomiske situasjonen i Norge er god, og det får innvirkning både på konkurser og tvangsavviklinger. Den store nedgangen i antall tvangsavviklinger har i tillegg sammenheng med at selskaper som ikke hadde oppfylt aksjelovens krav om økning av aksjekapitalen, ble tvangsavviklet i løpet av 2004. Tallene for 2004 var derfor høyere enn normalt, sier underdirektør Karl Erik Rørmark ved Brønnøysundregistrene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag