RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Påtar seg stort ansvar

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen er lite glad for aksjonsgrupper som advarer mot svineinfluensavaksine.

– Jeg ser disse aksjonsgruppene mot vaksinen er mer på hugget. Jeg synes de påtar seg et stort ansvar, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Les også: Vaksineskeptikere vil anmelde FHI

– Trygg vaksine
I en stor annonse i Dagbladet tirsdag advarer kampanjen vaksineaksjon.no mot pandemivaksinen, som de mener er farlig og for lite utprøvd. Kampanjen har satt i gang en underskriftskampanje og skal ha fakkeltog i protest flere steder i landet torsdag.

– Er det trygt å vaksinere seg?

– Jeg forholder meg til fagmyndighetene, og de er klare på at det er en trygg vaksine. Det er vaksinert svært mange i Norge nå, og det er etter det vi vet ikke meldt inn noen uventede bivirkninger, sier Strøm-Erichsen.

– Hensyn til andre
Også Geir Stene-Larsen, direktør i Folkehelseinstituttet, og lederen i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Bent Høie (H), er kritiske til aksjonen mot vaksinen.

21 personer er hittil bekreftet døde av svineinfluensa i Norge.

– Vi har flere dødsfall som følge av svineinfluensa, og dette kan dreie seg om mennesker som skulle hatt mange flere leveår. Helsemyndighetene ber ikke en hel befolkning om å vaksinere seg om det ikke er alvorlig, sier Strøm-Erichsen, som altså oppfordrer folk til å vaksinere seg.

– Viruset vil være med oss en tid fremover, og folk bør vaksinere seg, også av hensyn til andre, sier helse- og omsorgsministeren. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere