RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er ny sjef for Kripos

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Først UP, så Kripos. Odd Reidar Humlegård har inntatt en ny toppstilling i politiet.

Odd Reidar Humlegård fra Porsgrunn i Telemark har vært sjef for UP siden 2003 og har de siste årene vært aktiv i det europeiske trafikkpolitisamarbeidet Tispol. Han startet sin karriere i politiet i 1984. Han har jobbet i Telemark og Oslo og vært assisterende fylkesmann på Svalbard. I statsråd fredag er 48-åringen utnevnt til ny sjef for Kripos, melder regjeringen.no.

Humlegård går inn i en åremålsstilling på seks år.

Gangås nådde ikke opp
Ifølge NTB var det fire søkere til stillingen, blant dem likestillingsombud Beate Gangås.

Nærmere 500 ansatte
Kripos er den nasjonale enheten for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet. De etterforsker og fører i retten tunge og alvorlige saker og yter bistand innen taktisk og teknisk etterforskning. Kripos har nærmere 500 ansatte. Halvparten er politiutdannet.

I 2009 har Kripos blant annet bistått i etterforskningen av det store kunsttyveriet i Larvik kirke og Lommemannen-saken. Det var også Kripos som etterforsket mistankene om ulovlig avlytting av regjeringsmedlemmer, Slottet og embetsverket, en avlytting som skulle være utført av Forsvarets sikkerhetstjeneste. 10. desember ble denne saken henlagt som intet straffbart forhold.

Får godt skussmål
Fra sin arbeidsgiver Justisdepartementet får Humlegård godt skussmål for jobben han har gjort som leder av UP:

- Odd Reidar Humlegård har som sjef for Utrykningspolitiet de siste seks årene modernisert organisasjonen og skapt meget gode resultater. Kompetansenivået er hevet, organisasjonen er tillagt nye oppgaver og Humlegård har maktet å sette politiets trafikkinnsats på kartet, heter det i en pressemelding fredag.

Humlegård tok juridisk embedseksamen i 1992 og har videre gjennomført befalsskolen og politiskolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere