RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

28-åring for retten for terrorplaner i New York

New York (NTB-Reuters-AFP): En bosniskfødt mann står for retten i USA, tiltalt for å ha planlagt et terrorangrep på T-banen i New York. Aksjonen skulle angivelig gjennomføres etter ordre fra terrornettverket al-Qaida.

Rettssaken mot nå 28 år gamle Adis Medunjanin ble innledet sent mandag kveld norsk tid ved en domstol i Brooklyn i New York. Medanjunin nekter seg skyldig, og forsvareren sier han trakk seg fra en sammensvergelse med to afghanskfødte kamerater i 2009.

- Tre menn var forberedt på å spenne bomber fast til kroppen og gå inn i vogner på undergrunnsbanen som var fulle av uskyldige mennesker. De var bare dager fra å gjennomføre planen da de ble stanset, sa aktor James Loonam ved innledningen av rettssaken.

Medanjunin nekter seg skyldig. Forsvareren sier at han trakk seg fra sammensvergelsen som statsadvokat Eric Holder har kalt en av de alvorligste truslene mot USAs sikkerhet siden terrorangrepene 11. september 2001.

De to andre mennene som er innblandet i saken, Zarein Ahmedzay og Najibullah Zazi, har tidligere erklært seg skyldige. De har sagt seg villige til å vitne mot Adis Medanjunin, i håp om at dette vil bli ansett som formildende og føre til at de får mildere straffer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere