RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

28-åring fremstilles for varetekt etter dynamittfunn

Skien (NTB): En 28 år gammel mann fra Porsgrunn blir fremstilt for varetektsfengsling onsdag etter at det mandag kveld ble funnet dynamitt i leiligheten han disponerer like utenfor sentrum av byen.

- Vi vil be om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, to av ukene i isolasjon, fordi vi mener det foreligger fare for bevisforspillelse. Han vil bli siktet for oppbevaring av narkotika og for ikke å ha tillatelse til å oppbevare sprengstoff, sier jourhavende jurist Asle Sandnes i Telemark politidistrikt til NTB.

Ti personer ble evakuert etter at det ble funnet 4,3 kilo dynamitt i firemannsboligen der 28-åringen bor. De fikk flytte tilbake ved 1-tiden natt til tirsdag etter at bombegruppa fra Oslo politidistrikt hadde gjennomsøkt huset.

Politiet kom over dynamitten da de ransaket mannens bolig ved 18.30-tiden i forbindelse med en annen sak han var mistenkt i. Det ble funnet flere typer narkotika i leiligheten, i tillegg til dynamitten.

- Han har flere straffbare forhold bak seg, men ingen av dem involverer sprengstoff. Siktede opptrer samarbeidsvillig i avhør, sier politiadvokat Ole-Jacob Schelver i Telemark politidistrikt til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere