Gå til sidens hovedinnhold

28 tonn søppel blåste av E6

Nå sperrer søppelvogntoget E6 over Saltfjellet - etter at det har ligget værfast siden mandag.

- Det er en skikkelig møkkajobb, sier bilberger Robert Johansen i det de skal gå i gang med å tømme vogntoget fra Sverige, som har ligget på Saltfjellet i tre dager, skriver Avisa Nordland.

Lasten? 28 tonn med dritt, ifølge Johansen. Som begrunner den trege bergingen med det ekstremt dårlige været som har herjet i området de siste dagene.

Fra Iris Salten til Trondheim
Mandag skulle det svenskregistrerte vogntoget frakte søppel fra innbyggerne i Salten.

- Vi er kjent med at en bil har havaret med restavfall fra oss, som var på vei til Trondheim. Når bilen forlater Vikan er ikke lasten lenger vårt ansvar. Derfor vet vi heller kke mer om saken, forteller kommunikasjonsansvalirg i Iris Salten, Arnt E. Pedersen til an.no

Turen over Saltfjellet skulle vise seg å bli en utfordring sjåføren ikke var forberedt på. De blåste nemlig med en vindstyrke på rundt 20 meter i sekundet, og det skal i følge politiet i Salten ha tatt tak i vogntoget og kastet det av veien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Liten gravemaskin

- Så lenge det er ute av veien så er det opp til eier av vogntoget, sier operatør Tor Holmedal ved Salten politidistrikt, om det svenskregistrerte «søppel»-toget.

- Vi har med oss en gravemaskin som skal tømme vogntoget, før vi kan gå i gang med å vinsje det opp på E6, sier bilberger Johansen om bergingen som han beskriver som en skikkelig drittjobb.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Redningsjobben startet i morgentimene fredag og arbeidsdagen kommer til å gå, før Viking Rognan kan se seg ferdige med bergingen.

Stenger E6
- Vi blir nødt til å stenge E6 i en times tid når, sånn at vi får det vinsjet bil og henger opp på veien og fjernet det, fortsetter han.

Den erfarne bilbergeren forteller at det ikke vogntoget i seg selv som er utfordringen ved denne bergingen, men søpla.

- 28 tonn med søppel som skal graves ut og lastes om i konteinere tar jo litt tid. Denne gangen er det verken oss eller været det står på. Det som spiller noen rolle, er hvor fort den lille gravemaskinen klarer å grave unna all driten.

Les flere saker i Avisa Nordland

Reklame

Meningsmålinger: - I enkelte tilfeller er det ren manipulering

Kommentarer til denne saken