RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Argentina ber FN om hjelp

Foto: STR (REUTERS)
Sist oppdatert:
Striden rundt Falklandsøyene spisser seg ytterligere til.

Konflikten har igjen blusset opp mellom Argentina og Storbritannia. I midten av januar ble det kjent at britene ønsket å foreta prøveboring etter olje i havet utenfor Falklandsøyene.

I møte med FN-sjefen

Argentinske myndigheter fulgte tidligere denne måneden opp med å kreve at alle skip som skal gjennom deres farvann, må søke om tillatelse på forhånd.

Nå har den argentinske utenriksministeren, Jorge Taiana, bedt FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, om å gripe inn i denne nye striden. Det melder nyhetsbyrået AFP.

- Vi har bedt generalsekretæren om å be Storbritannia avstå fra ytterligere å ta ensidige skritt, sa Taiana til journalister ved FNs hovedkvarter i New York. Da hadde han vært i møte med FN-sjefen.

Gammel konflikt

Striden handler om en øygruppe utenfor den argentinske kysten, som argentinerne kaller Las Malvinas og britene kaller Falklandsøyene. Prøveboringen er forventet å starte i løpet av første halvår i år. Geologer mener det kan være snakk om store olje og gassreserver i havbunnen rundt øyene.

Argentina har gjort krav på øyene siden Storbritannia erobret dem i 1833. I 1982 invaderte argentinsk militære øyene, men ble senere beseiret av britene under den to måneder lange Falklandskrigen.

Les også: Ny konflikt om Falklandsøyene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere