RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SOS rasisme mister millionstøtte

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Mistenkes for å jukse med medlemstallene.

Landsrådet for Norges Barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) har bestemt seg for å trekke sin støtte på hele 4,5 millioner kroner til SOS Rasisme.

Årsaken skal være at organisasjonene tviler på at medlemstallene SOS Rasisme operer med, ikke er korrekte, og at pengene organisasjonen har fått er brukt på rett måte.

- SOS Rasisme har over lengre tid hatt gjentatte muligheter til å legge fram dokumentasjonen LNU har etterspurt, men LNU har fortsatt klar mistanke om at pengene ikke er brukt slik retningslinjene krever, sier generalsekretær i LNU, Tale Hungnes, til P4.

Men hovedkasserer i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, hevder dette er feil.

- Støtten på 4.5 millioner fra LNU er Frifondmidler, 95 prosent av disse midlene skal gå til våre lokallag. Det er altså våre lokallag som mister støtte, skriver Larsen i en e-post til Nettavisen.

- LNU påstår at SOS Rasisme ikke har levert den dokumentasjonen som LNU har etterspurt. Dette er bare tøys, skriver Larsen og henviser til en nettside med dokumentasjon som skal underbygge dette.

SOS Rasisme truer på sin side med rettssak i en pressemelding.

«Hele denne prosessen er som hentet ut fra en roman av Kafka, uansett hvor mye saklig dokumentasjon vi bringer fram så klarer vi ikke å trenge igjennom hos LNU.

Hele prosessen viser at LNU ikke på noen måte er i stand til å dele ut en så stor pott penger til mange organisasjoner på en ryddig og nøytral måte.»

Ifølge P4 har Oslo kommune sagt nei til å gi en million i støtte til organisasjonen av samme grunn som LNU. Det regjeringsoppnevnte Fordelingsutvalget holder også igjen millionstøtte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere