RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Carl I. Hagen som Oslo-ordfører

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Sentrale Frp-politikere vil ha Carl I Hagen som ordførerkandidat i Oslo.

Den tidligere Frp-lederen (65) sier til Dagens Næringsliv at han savner seg selv i politikken.

- Selv om jeg har trukket meg ut av politikken, må jeg innrømme at det kribler veldig av og til. Jeg savner meg, sier Hagen til avisa.

Les også:Siv og Erna har flertall

Den endelige nominasjonen finner sted i høst, men komiteen som skal finne kandidater ble opprettet på Oslo Frps årsmøte i midten av februar.

- Som medlem av den nylig nedsatte nominasjonskomiteen i Oslo Frp, kommer jeg til å foreslå at vi spør Carl I. Hagen om han er villig være Frps ordførerkandidat i Oslo. Å få Hagen som ordfører i Oslo, vi være et kupp, både for Frp og Oslo. Hagen er oslogutt og har lang erfaring fra bystyret, i tillegg til rikspolitikken. Oslo kan ikke få noen bedre ordfører enn Carl I. Hagen, sier Svenn E. Kristiansen, tidligere ordfører og varaordfører i Oslo.

- Spennende
Også Siv Jensen er positiv til at Hagen stiller som ordførerkandidat i Oslo.

- Som partileder er jeg varsom med å blande meg inn i nominasjonskomiteens arbeid. Men hvis Hagen stiller seg til disposisjon, er det utrolig spennende. Det er hevet over tvil at han har kvalifikasjoner og erfaring som vil være en styrke for Oslo.

Les også:- Kast handlingsregelen på skrothaugen

Hagen sier at nominasjonskomitéen vil få svar innen fristen.

- Å bli ordfører er selvsagt en svært fascinerende tanke. Oslo er byen min. Jeg er født og oppvokst her, og foruten noen få år i Bærum, har jeg bodd her hele livet, sier Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere