RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carl I. Hagen angriper transseksuell ekssvigersønn

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ifølge Carl I. Hagen fortalte ikke ekssvigersønnen sin kjæreste at han var transvestitt før hun var gravid med deres siste barn.

I en kronikk i Aftenposten onsdag går Carl I. Hagen til angrep på sin ekssvigersønn som er deltaker i NRK-serien «Jentene på Toten», som ble vist på NRK2 i vår.

Hagen mener NRK og ekssvigersønnen har villedet seerne ved at serien fremstiller transene som noen stakkarslige personer som vi skal synes synd på, skriver Aftenposten.

- Jeg er tidligere svigerfar til en av «Jentene på Toten». Først da min datter var gravid med deres siste barn, valgte han å informere henne om at han var transvestitt. I dokumentaren Jentene på Toten uttaler han at han visste om sin legning fra han var seks år gammel. Min anklage er ikke at han er transvestitt, det er ikke hans feil, det er medfødt og det er fullt akseptabelt og intet grunnlag for fordømmelse eller diskriminering. Min anklage og bebreidelse er at han burde, skulle og hadde et overordnet ansvar for å fortelle min datter om sin legning da deres forhold begynte å bli alvorlig. Han visste om sin legning, men valgte selv å lyve om det, og han valgte selv å innynde seg overfor min datter under falskt flagg, skriver Hagen i kronikken .

Hagen skriver videre at det er hans påstand at noen av transpersonene bevisst lurer og/eller bedrar sine omgivelser og sine nærmeste i stedet for å oppføre seg ordentlig og skikkelig.

- På lik linje med andre medmennesker i det norske samfunn må også transpersoner stoppe løgner og falskneri, skriver Hagen i kronikken.

- Skulle fortalt min datter
Overfor Aftenposten utdyper Hagen sin kronikk.

- Han forteller i TV-serien at han visste om sin legning fra han var 6 år gammel. Da skulle han ha fortalt min datter om sin legning når deres forhold begynte å bli alvorlig, sier Hagen til avisen .

Frp-mannen mener personer som er transseksuelle har en moralsk plikt til å informere sine nærmeste om sin legning.

Hagen reagerer også på svigersønnens klesvalg. I kronikken viser Hagen blant annet til at ekssvigersønnen fremdeles kler seg som mann på jobben.

- Samtidig har han det siste året konsekvent nektet å kle seg som mann når han er sammen med sine barn, selv om han veldig godt vet at barna ønsker at han skal opptre i mannsuttrykk sammen med dem. Han respekterer sine arbeidskollegers ønsker høyere enn sine barns ønsker!, skriver Hagen i sin kronikk.

Hagen skriver også at hans barnebarn «flyttet langt unna sin far fordi barna etter hvert uttrykte at de var livredde for at han skulle hente dem på skolen i dameklær eller at han som kvinne skulle vise seg i nabolaget.»

Hagen skriver også at barna var engstelige for TV-serien og det at faren ville stå fram med eget navn. Hagen retter derfor også et spark mot NRK som har sluppet svigersønnen til på NRK.

- Det er ingen unnskyldning for en drittsekk at han er en transperson. Min ekssvigersønn burde ikke vært gitt adgang til å forlede det norske folk i beste sendetid på statskanalen NRK, skriver Hagen.

Carl I. Hagen sier han egentlig ikke ønsker eksponering om saken. På spørsmål om hvorfor han da skriver innlegg i avisen om dette, svarer han:

- Jeg er klar over at dette fører til økt oppmerksomhet om vår sak, men både datteren min og barnebarna synes dette er riktig fordi vi ønsker å si at transpersoner har en plikt til å sette barns behov foran sine egne. Det gjelder både min ekssvigersønn, og alle andre som er i samme situasjon, sier Hagen til Aftenposten.

- Tar den type valg selv
Esben Esther Pirelli Benestad, sexolog og en av Norges første åpne transpersoner, gir ikke Hagen støtte og sier til Aftenposten at det er usunt for barn at de skal få diktere hvordan foreldre skal kle og te seg.

- Trygge foreldre tar den type valg selv. Jeg tror at der det er en belastning for barna så, er det fordi den øvrige familien nærmest pålegger barna å synes dette er vanskelig, sier Benestad.

Benestad mener også at man bare opprettholder skammen og tabuet ved transseksualitet hvis man av hensyn til barn skal skjule sin legning.

Ekssvigersønnen sier til Aftenposten at han ikke ønsker å kommentere saken før han selv har lest Hagens kronikk.

Les hele kronikken i Aftenposten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere