RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dopet ned ekskona før han ble drept

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist oppdatert:
Dette skjedde den dramatiske drapsnatta i Aurskog. Ekskona og ny samboer fortsatt siktet for forsettelig drap.

Det kommer fram av politiets taktiske og tekniske etterforskning av drapet på en 49-år gammel mann i slutten av februar, melder Romerikes Blad.

En 37-årig filosof har erkjent å ha drept 49-åringen med øks før han og hans 35 år gamle samboer, som er den dreptes ekskone, dumpet liket i Sverige.

Begge er siktet for forsettlig drap.

Helt siden starten har både 37-åringen og 35-åringen detaljert forklart seg om hendelsesforløpet i tiden før, under og etter drapet. De har hevdet at drapet ble begått i en nødvergesituasjon.

LES OGSÅ: - Drapsvåpenet dumpet i Sverige

Bedøvende tabletter
Politiet har ettergått detaljene i de to siktedes forklaringer. Nå foreligger flere tekniske funn som bekrefter disse, skriver Romerikes Blad.

Den 37 år gamle filosofen har i politiavhør hevdet at drapsofferet på eget initiativ oppsøkte sin ekskone i hennes hjem i Aurskog.

Mens 37-åringen befant seg i andre etasje, skal 49-åringen ha puttet bedøvende tabletter i vinen til ekskona før han kledde av henne og tapet henne fast.

Etter om lag to timer kom 37-åringen sin samboer til unnsetning, og 49-åringen ble drept med flere øksehogg i hodet mens han var delvis avkledd.

Både utskrift av den dreptes telefontrafikk og analyser av vinrester i boligen, skal bekrefte 37-åringens forklaringer. Politiet skal også vite hvor den drepte 49-åringen fikk de bedøvende tablettene fra.

I går besluttet Nedre Romerike tingrett at 37-åringen kan holdes fire nye uker i varetekt.

LES OGSÅ: Rekonstruerer Aurskog-drapet

- Styrket troverdighet
Retten legger til grunn at de nye opplysningene ikke rokker ved bevissituasjonen fra forrige fengslingskjennelse, men at det er mer sannsynlig at drapet ble begått i nødverge enn det motsatte hvis man legger de siktedes forklaringer til grunn.

- De nye opplysningene underbygger hans forklaring ytterligere. Vi mener han ikke burde blitt holdt i varetekt, men har tatt betenkningstid på ankespørsmålet, sier 37-åringens forsvarer, advokat Knut Smedsrud.

Kvinnens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, sier at hennes klients troverdighet nå er ytterligere styrket:

- Det er dette hun har sagt hele tiden, og de tekniske funnene styrker hennes troverdighet.

Politiadvokat Kåre Kalvå var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

Les flere saker på Romerikes Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere