RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2.914.240 kroner

Foto: Atle Jørstad (iOslo.no)
... på tre uker. Minst.

(iOslo.no) Samferdselsetatens vårrengjøring i Oslo-gatene betyr borttauing i stor stil. Hittil har 1301 sjåfører gått i fella under feiing og spyling før 17. mai.

Til tross for at det er om lag 800 færre enn på samme tid i fjor, er det en ikke ubetydelig sum kommunen har fått inn.

Med 1301 som har gått i fella, og minimumspris per tauing på 2250 kroner, betyr det 2.914.240 kroner i Oslo-kassa. Minst. For blir bilen stående på inntauingstomta, stiger prisen raskt.

At det har vært færre inntauinger i år enn i fjor, mener Trafikketaten har sin naturlige forklaring.

Les alt om vårrengjøringen på Samferdselsetatens hjemmesider.

- Vi tror det skyldes snøryddingsprosessen i vinter, fordi folk nå ser etter skiltene, sier konsulent Morten Dahl i Trafikketaten i Oslo kommune.

Når gatene skal feies benytter Samferdselsetaten, som har ansvaret for selve feiingen, midlertidige skilter om parkeringsforbud. Disse skal settes opp minst 24 timer før de begynner å gjelde.

Et skilt som viser parkering forbudt torsdag mellom 07 - 17 må dermed være på plass før klokken 07 onsdag for at Trafikketaten skal ha lov til å ilegge bøter.

Og for deg som trodde det var greit å parkere i en gate som åpenbart er feid, selv om det midlertidige skiltet gjelder noen timer til - du kan fortsatt få bot. Skiltet gjelder så lenge det står oppe.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere