RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brenner skilpadder levende

En havskilpadde dekket i olje i Mexicogulfen.
En havskilpadde dekket i olje i Mexicogulfen. Foto: LEE CELANO (Reuters)
Sist oppdatert:
Utrydningstruede havskilpadder blir brent levende i Mexicogulfen.

Det enorme oljesølet i Mexicogulfen går hardt ut over dyrelivet i og omkring havet.

Fredag bekreftet Obama-administrasjonen at truede havskilpadder og andre havdyr blir brent levende i operasjoner som er ment å fjerne oljen, skriver The Guardian.

Vil saksøke BP
Dette gjør miljøvernere rasende, og kan også sette BP i en enda dypere juridisk fare. Miljøvernorganisasjoner i USA vil nå presse den amerikanske regjeringen til å saksøke BP og deres samarbeidspartnere for å ha drept truede dyrearter under oljeopprydningen.

Å skade eller drepe en havskilpadde medbringer en bot på 50.000 dollar.

- Det er kriminelt og ondskapsfullt og BP må holdes ansvarlige for dette. Det bør ikke være en annen brann av noe slag før folk har gått inn i området og sett etter skilpadder, sier Carol Allen, leder for Sea Turtle Restoration Project, ifølge The Guardian.

Mer enn 425 drept
- Mer enn 425 skilpadder har blitt drept i oljesølet siden 30. april, opplyser den amerikanske hav- og atmosfæreorganisasjonen, Noaa.

Oljen har strømmet ut i Mexicogulfen siden 20. april da oljeriggen Deepwater Horizon eksploderte og sank. BP regner med at oljeutslippet først blir stanset i midten av august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere