RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

65 prosent vil ikke ha Norge inn i EU

Foto: SEBASTIAN WILLNOW (AFP)
Sist oppdatert:
EU-motstanden øker og 65 prosent sier nå nei til EU, viser en meningsmåling som Sentio har laget for avisene Klassekampen og Nationen.

64,9 prosent sier nei til EU. 24,9 prosent sier ja til EU, og 10,2 prosent svarer at de ikke vet hva som er best for landet. EU-motstanden har økt med 3 prosentpoeng siden forrige måling i august, skriver de to avisene.

Selv blant velgerne til det EU-vennlige Høyre er nå motstanden økende. I mai var 56 prosent av de spurte Høyre-velgerne EU-tilhengere. Nå svarer 38 prosent av Høyres velgere at de sier ja til EU. 50 prosent av partiets velgere er mot norsk EU-medlemskap.

Leder i Nei til EU, Heming Olaussen, sier til Nationen at han er svært fornøyd med målingen. Han viser til at stemningen også ute i Europa nå er mer kritisk til EU-systemet. Det er ikke lenger særnorsk å være EU-motstander, mener Olaussen.

Europabevegelsens leder Paal Frisvold er ikke overrasket over tallene og sier EU kan virke som en tvangstrøye for folk ved at EØS-direktiver blir innført uten medbestemmelsesrett. Han viser også til at folk har inntrykk av at EU er i dyp krise og at det ikke frister noen.

Ja-siden setter sin lit til EØS-utredningen som er ventet over nyttår, og Frisvold håper den vil friske opp debatten og få folk til å innse hvor viktig et medlemskap er for Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere