RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

3-åring vraket mammas bil

Sist oppdatert:
I går vraket Philip (3) mammas bil på Åstveit. Dagen før ville han kjøre på lekebutikken for å kjøpe kamera.

Gutter og biler er ingen ny kombinasjon. Men tre år gamle Philip Strøm var nok litt tidligere ute enn de aller fleste, da han i går rappet nøklene til mammas fine røde Volvo, satte seg bak rattet og vred om nøkkelen. Start på bilen fikk han også, og hei hvor det gikk – rett utfor en skrent, og ned i oldemors hage, skriver både BT og BA i dag.

Bilen bykset frem
Etterpå var det en litt betuttet guttunge som satt på mammas arm og funderte over hva han hadde gjort.

- Mamma, se bilen, sa Philip, mens mamma Helene både rystet og lettet forundrer seg over hvordan treåringen klarte dette helt på egen hånd.

Moren og hennes to barn skulle hjem etter et besøk hos Philips oldemor på Åstveit i går da den lille rakkeren slo til. Minstemann på ett år oppførte seg eksemplarisk, mens familiens treåring hadde bestemt seg for å gå i gang med øvelseskjøring noen år før tiden.

- Jeg hadde snudd meg et øyeblikk for å sette småen i baksetet. Han fisket nøkkelen opp fra vesken min, og startet motoren. Selv om håndbremsen var på, bykset bilen fremover og trillet utfor kanten. Jeg forstår ikke hvordan han klarte det. Det var akkurat som en film, forteller Strøm til iBergen.no

Stoppet i vedstabel
Philips første biltur ble slett ikke lang, men desto mer dramatisk. Den røde stasjonsvognen bråstoppet i en vedstabel i oldemors hage, og en rystet mor stod fortvilet igjen og lurte på hvordan det gikk med den unge sjåføren.

- Jeg stormet ned i hagen og fikk ham ut av bilen. Det første han sa var, «mamma, du må rygge bilen opp igjen!», sier Strøm til iBergen.no.

Fullt så enkelt var det nok ikke. Treåringen fikk for første gang stifte bekjentskap med NAF og fikk lett beskjemmet se en bilbergingsbil i aksjon.

Ville i lekebutikken
For ettertiden kommer nok mamma til å gjemme bilnøklene godt. Lysten til å kjøre bil, har nemlig vært der en stund for Philip. Senest mandag spurte han mamma Helene så pent han kunne om å få låne bilnøklene.

- Da jeg spurte hva han skulle, forklarte han at han bare skulle en liten tur på lekebutikken i Gullgruven og kjøpe seg et kamera. «Jeg er straks tilbake,» lovet han, forteller Helene Strøm til iBergen.no.

Nå blir det nok en liten stund til neste gang den lille pjokken får lyst til å kjøre bil. Dagen etter snakker ikke gutten om annet enn den famøse kjøreturen på Åstveit, og har høytidelig lovet at han ikke skal sette seg bak rattet flere ganger.

- Hva sier du neste gang han spør pent om å få låne bilnøklene?

- Nei huff, det håper jeg blir lenge til. Han får nok ikke låne bilen min igjen før han er minst 20 år, humrer mamma Helene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere