RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

3 av 4 kan miste tobakkssalget

Foto: PEDRO ARMESTRE (AFP)
Sist oppdatert:
Helsedirektoratet ønsker å innføre en bevillingsordning for tobakkssalg.

En ny bevillingsordning for salg av tobakk kan føre til at tre av fire utsalg vil miste retten til å selge tobakksprodukter. I alt er det snakk om rundt 11.000 utsalgssteder som kan miste retten til salg av tobakk.

Ordningen innebærer samme regler for salg av tobakk som før øl, noe som vil bety egne utsalgssteder og tidsbestemt salgstid. Det kan dermed bli betydelig vanskeligere å få tak i røyk og snus, skriver Stavanger Aftenblad.

- Vi har nettopp gjennomført en større omlegging i forbindelse med forbudet om synlig oppstilling av tobakksvarer. Det er for tidlig å sette i gang noe nytt før vi vet hvordan denne ordningen slår ut, sier Thomas Angell fra Hovedorganisasjonen for handel og tjenester i Norge (HSH).

Han frykter at den foreslåtte ordningen vil bety kroken på døra for en rekke kiosker, storkiosker og bensinstasjoner.

Liv Johansson fra Landslaget mot tobakksskader (LMT) er derimot positiv til ideen. Hun poengterer at siden sigaretter er minst like farlig som alkohol, skulle det bare mangle at ikke de samme strenge salgsreglene galdt.

Salg av tobakk på bevillingble først lansert av Dagfinn Høybråten (KrF) i 2003, men forslaget ble den gang lagt på is, melder NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere