RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

3 av 4 risikerer feilmedisinering på sykehjem

Oslo (NTB): Over 30.000 eldre på sykehjem risikerer feilmedisinering på grunn av dårlig journalføring og slappe rutiner.

Helsetilsynet har de siste to årene kontrollert kvaliteten på medisineringen ved sykehjem over hele landet. Funnene er nedslående.

Bare ett av fire sykehjem har gode nok systemer og rutiner til å kunne garantere for riktig medisinering, skriver Aftenposten.

Tre av fire sykehjem har ikke forsvarlig oversikt over hvilke medisiner den enkelte pasient skal ha, hvem som skal gi den eller når den skal gis. Over 30.000 sykehjemspasienter risikerer derfor å bli ofre for feilmedisinering.

- Dette er noe folk dør av, sier seniorrådgiver Knut Fredrik Thorne ved Helsetilsynet i Østfold.

- Det er en alvorlig systemsvikt over hele landet der avvikene er uakseptabelt store. Dette er forskjellen mellom liv og død. På sykehjemmene er det de sykeste av de eldre som bor. Selv små feil kan få alvorlige konsekvenser, sier han.

Helsetilsynet påpekte problemene overfor Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) i mars.

- Det er veldig alvorlig når det viser seg at det er så stor svikt i legemiddelbehandlingen. Derfor styrker også HOD satsingen på at det skal finnes enhetlige elektroniske journalsystemer, sier helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

- Dette problemet er et bevis på at det er et stort behov for god kommunikasjon i helsesektoren, sier Strøm-Erichsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere