*Nettavisen* Nyheter.

3-sjefen må gå

mobiloperatøren Hi3G

Chris Bannister forlater topplederjobben i mobiloperatøren 3. Ifølge Dagens Industri mener styret han ikke er rett mann til å skape lønnsomhet i mobilselskapet.

Mandag blir det klart hvem som overtar som sjef for Hi3G, som har mobilkonsesjon i Sverige, Danmark og Norge. Selskapet er deleiet av Hutchison og Investor.

Ikke rett mann
Chris Bannister har ledet virksomheten fra Sverige siden våren 2001, men nå mener styret det er på tide med et skifte.

- Vi har funnet en etterfølger som jeg skal fortelle om i morgen. Jeg vil ikke avsløre navnet før jeg har informert personalet, sier styreformann Björn Svedberg til Dagens Industri.

Ifølge avisen ble Bannister regelrett bedt om å gå. Styret har funnet ut at dagens konsernsjef ikke har de rette kvalitetene for å skape overskudd i selskapet.

Kostbart prosjekt
Bare fra Investors side er det spyttet inn tre milliarder svenske kroner. I tillegg har makoritetseier Hutchison stilt opp med en enda større andel.

Svedberg sier han og Bannister er enige om lederskiftet og at den avtroppende toppsjefen nå vil inngå som visekonsernsjef. Hans ansvarsområde blir blant annet utvikling av multimediatjenester for mobilselskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.