RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

30 års fengsel for terror blir snart realitet

Oslo (NTB): På grunn av dataproblemer har det ikke vært mulig å iverksette den tidligere vedtatte strafferammen på 30 år for grov terror. Men før sommeren legger regjeringen fram forslag for å få fortgang i innføringen.

I straffeloven som ble vedtatt i 2008, er det strafferamme på 30 års fengsel for grove terrorhandlinger. Vedtaket ble aldri satt ut i livet fordi politiets og domstolenes datasystemer ikke var i stand til å bli oppgradert med endringen. Dermed er det per i dag fortsatt straffeloven av 1902 som gjelder, med maksimumsstraff på 21 års fengsel, skriver Aftenposten.

- Vi er ikke fornøyd med at det tar så lang tid. Det er ikke tilfredsstillende, og vi jobber med å finne raskere løsninger. I mellomtiden blir en del viktige lovvedtak tatt inn i dagens lover, så det er ingen dramatikk i dette, sier statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet.

Han legger til at regjeringen før sommeren skal fremme et stortingsforslag om å få fremgang i innføringen av 2008-vedtaket.

- Regjeringen foretar en større gjennomgang av hva som er viktig å få på plass raskt. Blant annet vil strafferammen på 30 år for grove terrorhandlinger bli tatt inn i den gjeldende straffeloven, sier Lønseth.

Leder av Stortingets justiskomité, Per Sandberg (Frp), mener det er paradoks at regjeringen fortsetter å klatte på den gamle loven i stedet for å innføre et bedre datasystem. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere