*Nettavisen* Nyheter.

30 avhørt om Ronny Jensen

Foto: Arkiv (Bergensavisen (BA))

Men politiet står helt uten spor etter den savnede bergenseren.

26.05.11 17:02

- Det som gjør det mistenkelig er at det er helt ”dødt”, sier etterforskningsleder Bernt Arild Raknes til Bergensavisen.

I forrige uke meldte BA at Hordaland politidistrikt har satt ned en egen gruppe på fire etterforskere som gransker forsvinningssaken.

Saken blir etterforsket som en «mulig straffbar handling». I dét ligger det at kriminalpolitiet ikke har holdepunkter for at Jensen har forsvunnet av egen fri vilje.

- Vi har avhørt cirka 30 vitner. Flere av dem er i omgangskretsen til den savnede. I tillegg gjennomgår vi en rekke trafikkdata (elektroniske spor), sier Raknes.

Rykter
I likhet med mange andre lignende forsvinningssaker dukker det opp en rekke rykter om hva som kan ha tilstøtt den savnede.

- Vi har en del utfordringer med å finne kildene til slike andre- og tredjehåndsopplysninger. Men vi er fortsatt interessert i tips fra publikum som mener å kunne vite noe om saken, sier Raknes.

Etterforskningsgruppen har arbeidsoppgaver også ut neste uke, og Raknes sier det er for tidlig å komme med noen oppsummering i savnetsaken.

Ingen er mistenkt eller siktet i forbindelse med forsvinningen. Og foreløpig er det uaktuelt å gjennomføre omfattende søk til lands eller til vanns, simpelthen fordi etterforskerne ikke har noe aktuelt område å lete i.

Siste sikre observasjon av Ronny Jensen var 12. april i år. Da gikk han fra Fotballpuben i Bergen sentrum rundt klokken 2130.

- Stort engasjement
Venner har laget en Facebook-gruppe som heter «Har du sett Ronny Jensen». Over 4600 er medlemmer. Responsen har overveldet familien.

- Det har vært et stort engasjement. Det setter vi veldig pris på. I tillegg til Facebook-gruppen har mange tatt kontakt med meg. Mange kjenner Ronny. Han er godt likt og en kjernekar fra A til Å, sa Tom Skaar til BA i forrige uke.

Han er stefaren til Ronny Jensen. Han ga uttrykk for at politiet gjør en god jobb i saken.

- De er ryddige og flinke. Vi har forståelse for at dette tar tid, sa Skaar.

Les flere saker hos Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.