RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

300 delfiner i dødskamp

Foto: DENNIS M. SABANGAN (EPA)
Reddet fra stranding. Se bildene her.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Delfinene var på vei mot den sikre død tirsdag, da de svømte rett mot stranda i Manilabukten på Filippinene. Lokalbefolkningen visste råd, og kastet seg ut i vannet for å snu flokken.

- Dette er uvanlig. Det er første gang en så stor flokk svømmer inn i Manilabukten. De oppfører seg rart, sier Malcolm Sarmiento, direktør i Fiskeri- og vannressursbyrået på Filippinene, ifølge Telegraph .

Forvirret leder
Det er flere teorier om hvorfor delfinene oppfører seg så merkelig. En mulighet er at delfinene har blitt utsatt for forstyrrelser til sjøs, for eksempel ekstrem varme eller lyd, kanskje forårsaket av et jordskjelv.

- Hvis trommehinnene blir ødelagt blir de desorienterte og flyter til overflaten, sier Sarmiento.

En annen teori går ut på at lederen i flokken er desorientert, og har ført de andre på ville veier. Hvis dette er tilfellet må de identifisere lederdelfinen og få den på rett kjøl.

Les mer fra Dittdyr. no:

Slik bruker du halsbåndet riktig

Brent i hjel

Bier kan telle

200-300
Det er svært mange delfiner i den desorienterte flokken. Det er ikke uvanlig at delfiner strander på Filippinene, men 200-300 delfiner på en gang er meget uvanlig, skriver AP .

Delfinene befinner seg tett inntil land i Bataanprovinsen. Hundrevis av lokale frivillige har stilt opp for guide delfinene til åpent hav. I tillegg er det satt opp vakter på land for å hindre at noen skader dyrene.

De aktuelle delfinene er melonhodedelfiner, som er regnet som en truet art.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

1539

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere